1 maand alweer
Door: luciainfinland
Blijf op de hoogte en volg Lucia
07 Februari 2012 | Finland, Helsinki
Ik had vanochtend eerst les om 10 uur, finse les. Ik begrijp echt helemaal niks van de finse taal. Het enige wat ik kan is mensen groeten, bedanken, zeggen hoe ik heet, hoe oud ik ben en waar ik vandaag kom, en gedag zeggen natuurlijk. O en proosten, ook heel belangrijk. Het is dus allemaal nog een beetje wennen met die Finse taal. En ik heb het nu al voor 4 weken!
Zit nu lekker op m'n kamertje, want heb vanavond pas weer een les. Commerical law, ik ben benieuwd hoe dat zal gaan. Vind wetten wel interessant dus we zullen zien, als de leraar tenminste op komt dagen want de vorige keer was ie er niet.
Ik zit me te bedenken wat ik sinds vorige week donderdag heb gedaan. Ik heb vooral gewerkt aan mijn vervangende opdracht gewerkt voor m'n school in Nederland. De deadline was afgelopen weekend, maar ik heb het gehaald! Nu maar hopen dat het goedgekeurd wordt. Ach, ze kunnen mij hier toch niet weghalen.
Vrijdag zouden we met een groepje naar een feest op een boot. Dus wij in de bittere kou naar het centrum van Helsinki, op zoek naar die boot. We hadden er echt super veel zin in en kou namen we maar voor lief. En wij maar zoeken en zoeken, konden we die stomme boot niet vinden. Dus maar vragen aan iemand. En die vertelde ons waar we heen moesten. Dus wij dat maar doen, vonden we de boot eindelijk yeah! Maar... het was gesloten! Hoe kan je nou een feest geven op een boot dat gesloten is?! Dus hebben we uiteindelijk maar besloten om naar huis te gaan. Niemand wilde meer de kroeg in. Ik was helemaal bevroren en kon m'n benen niet meer voelen.
Zaterdag avond heb ik lekker met m'n beste vriendinnetjes gesproken op skype. Later kreeg ik nog bezoek van vrienden en hebben we in mijn appartement gezeten. Dus het was alweer laat.
De volgende dag had ik een verjaardagsfeest van een vriendin uit Litouwen. Super leuk en meteen naar de kroeg natuurlijk. Toen ik terug kwam van het uitgaan had mijn huisgenootje een super bowl party. Dus ben meteen maar doorgegaan met feesten. Het was best leuk om zo'n super bowl te zien en mee te maken, maar het is wel heel commercieel ingesteld.
Gisteren was een vrij rustige dag voor mij, wat ook wel moest want ik was zo verschrikkelijk moe na al die feestjes. Had maar één les en heb de rest van de dag film gekeken en natuurlijk schooongemaakt, moet ook gebeuren. 's Avonds vieren we een verjaardag met taart natuurlijk. Gisteren was de eerste keer sinds ik hier ben dat ik weer taart heb gehad. Maar dat is wel met meer dingen zo. Of ze hebben het hier niet, of het is super duur.
Over 2,5 week ga in naar Lapland met een trip van school. Heb me vorige week ingeschreven voor het reisje en heb er super veel zin in. Ik hoop het noorderlicht te zien, wat zou moeten lukken want we zitten in het uiterste noorden van Finland. De reis duurt ongeveer 6 of 7 dagen, dus genoeg tijd om allemaal activiteiten te doen en het landschap te bewonderen.
Met mijn schoolwerk gaat het allemaal wel goed, maar we moeten zoveel verslagen schrijven en opdrachten doen dat is niet normaal. Al compenseert het de lessen wel, want die vind ik persoonlijk waardeloos. Maar ja, heb het liever andersom want dan heb ik tenminste tijd om de stad ook nog eens te zien.
Heb nog niet één keer sinds ik de introductieweek heb gehad de stad echt goed bezocht en gewoon sightseeing kunnen doen. Dat is best wel jammer, want of het is te koud om naar buiten te gaan of het is gewoon te druk met school.
Van het weekend hadden ze zelfs een weer alarm afgegeven hier in Finland hoorde ik. Gevaar voor het bevriezen van lichaamsdelen. Het klinkt misschien stom, maar het is echt zo. Als je met -28 buiten loopt voel je binnen een paar minuten je gezicht niet meer. En het maakt niet uit hoeveel sjaals en thermoleggings je aan doet, de kou gaat er gewoon doorheen. Dus een lekker weertje vandaag!